SVZ-Haarlem
Stichting Volkszwemfeest

 

Veel gestelde vragen

Wachtlijsten, wanneer ben ik aan de beurt?

Hierop is moeilijk een antwoord te geven. In het algemeen is het zo dat de wachtlijst voor het 1ste uur langer is dan de wachtlijst voor het 2de uur. Als uw kind bv 5de op de wachtlijst is dan is het nog steeds niet te zeggen wanneer uw kind aan de beurt is. Kinderen komen met verschillende niveaus binnen. Of een kind snel doorstroomt hangt bv af van het watervrij zijn van het kind. Een kind wat vaker in een zwembad komt, pikt het over het algemeen sneller op dan een kind waarbij het een eerste kennismaking is.

Voeding

Het is aan te bevelen om niet met een volle maag te gaan zwemmen. Als zwemmer heb je hier last van (vol gevoel) of door het golvende water kun je er zelfs misselijk van worden. Geef uw kind voorafgaande aan het zwemmen iets lichts te eten of een deel van de volledige maaltijd. Zwemmen maakt hongerig zodat uw kind daarna graag het resterende deel op eet.

Zelf oefenen met uw kind

In principe is dit niet nodig. Wilt u toch echt wat doen met uw kind? Help uw kind dan met watervrij worden. Let op! hier is veel geduld voor nodig. 
Waarom vragen wij u niet te helpen met het aanleren van de slag? De ervaring leert dat dit goed kan gaan, maar ook fout. Fout in de zin dat als wij iets af moeten leren, wat verkeerd is aangeleerd, wij daar langer mee bezig zijn, dan dat we het in een keer goed aanleren.

Erkenning SVZ

SVZ is een erkende zwemvereniging voor opleiding van het zwem ABC en de zwemvaardigheden 1,2 en 3 . Het niveau van erkende zwemverenigingen wordt in de gaten gehouden door rapporteurs die bij het afzwemmen aanwezig kunnen zijn. De rapporteur bewaakt de normen, signaleert en rapporteert.

Toezichtplan

Ook onze organisatie heeft een toezichtplan gemaakt. In het toezichtplan is het wettelijke kader en de eigen verantwoordelijkheid van SVZ, de toezichtverdeling en wat voldoende toezicht is vastgelegd. Het document regelt binnen de zwemvereniging de toezicht en hoe dit moet worden uitgevoerd.
Bekijk hier ons toezichtplan

Kan ik het zwemmen weer verleren?

Ja dat is mogelijk. Fietsen verleer je niet omdat je dit blijft doen de rest van je leven. Als een kind bv op jonge leeftijd 1 of 2 zwemdiploma’s haalt en daarna op een andere sport gaat en bv de komende 3 a 4 jaar niet meer zwemt dan kan het voorkomen dat het kind zich niet meer op zijn gemak voelt in het zwembad en in het ondiepe gaat zwemmen. Aangeraden wordt om toch een aantal keer per jaar te gaan zwemmen en zo de zwemvaardigheid op peil te houden. Dit geldt ook voor volwassen zwemmers. Ook voor hen is het raadzaam om af en toe een keer te gaan zwemmen.

Wanneer wordt er afgezwommen?

Kinderen
  • Voor kerst (als de kinderen er aan toe zijn)
  • Voor de zomervakantie (als de kinderen er aan toe zijn)
  • Indien er voldoende kinderen van een groep klaar zijn (deze hoeven dan niet op een afzwemmoment te wachten) Dit in overleg met de technische commissie

Volwassenen
  • Volwassenen hebben geen vast tijdstip maar zwemmen af als zij daar aan toe zijn.

Vacatures

Vrijwilliger worden?
Bekijk hier ons aanbod