2020 Een jaar om nooit te vergeten

Van de voorzitter

Niemand had aan het begin van het jaar kunnen inschatten dat 2020 een meer dan bijzonder jaar zou worden. En bijzonder was het. Voor het eerst in het 88-jarig bestaan van de club, hebben we wekenlang geen les kunnen geven, lopen we in het warme zwembad met mondkapjes rond, moeten we afstand houden van elkaar, de kinderen en de volwassenen die we lesgeven. En dan kom je er achter dat onze manier van lesgeven aangepast moet worden.
En het was mooi te zien, elke vrijwilliger zette zijn schouders er onder om ook in deze lastige tijd weer op een leuke manier les te geven.
Wat ben ik trots op deze geweldige groep vrijwilligers, toppers: dank jullie wel voor jullie inzet, begrip en tomeloze inzet om zwemles te blijven geven, ook met hindernissen!

We hebben voor het eerst afgezwommen zonder ouders langs de kant. Als club hebben we hier op gereageerd en hebben een video gemaakt van het afzwemmen. Thuis konden de ouders en kinderen nog een keer nagenieten van het afzwemmen.
Allemaal nieuwe skills die we hebben ingezet om mee te bewegen met covid-19.

Bedankt

Ook fijn om ook te zien dat mensen die onze zwemclub een warm hart toe dragen, helpen om extra handjes en ogen in het bad te hebben.
Joke, Cees en Tjarda, bedankt voor jullie inzet, zowel op de kant als in het water. Het was super fijn jullie er bij te hebben!

De tijd dat we geen les hebben gegeven, hebben we niet stil gezeten. De website van SVZ ging helemaal op de schop. Zoals jullie weten hebben we inmiddels een nieuwe website, de plek waar we alle informatie en de laatste stand van zaken met jullie delen.

Bezoek hem regelmatig om te zien of er nog nieuws is, of als je iets wil vragen of wilt delen met SVZ: www.svz-haarlem.nl.

Ook vind je de informatie van onze vertrouwenspersoon.
Het bestuur van SVZ heeft Janine gevraagd deze rol in te nemen. Mocht er iets zijn dat je in vertrouwen wil laten weten, via de website laten we weten hoe dat werkt.

Tot slot wil ik graag namens het bestuur en technische commissie iedereen fijne feestdagen toewensen en spreek de wens uitdat we allemaal gezond afscheid nemen van 2020 en dat 2021 een vertrouwd, gezond en mooi jaar gaat worden! Proost en tot 25 januari, dan pakken we de zwemlesdraad weer op.

Eric Budde
voorzitter svz