Updates en maatregelen COVID-19

(Update 10 januari 2022). Ondertussen zijn alle Coronamaatregelen opgeheven.

Wij wachten af op..

Per 18 december j.l. zijn (verlengde) aangescherpte maatregelen van kracht. Dit betekent dat het Boerhaavebad dagelijks moet sluiten voor nagenoeg alle zwemmers en wij er ook niet meer terecht kunnen.

SVZ staat in de startblokken, wanneer mogen we weer?
Wij hópen dat we binnenkort weer les mogen geven. Dit wachten wij natuurlijk af. Er wordt verwacht dat er op 14 januari een persconferentie zal zijn, met nieuws over de maatregelen. Wij hopen dat we misschien 17 januari weer mogen starten.
Houd u onze site in de gaten voor het laatste nieuws.

Hier leest u meer informatie van de Rijksoverheid over deze maatregelen, het Coronatoegangsbewijs, en de achtergronden waar wij ons als vereniging aan hebben te houden.

De SRO, de bestuurders van het Boerhaavebad, hebben op deze pagina de maatregelen toegelicht.
Deze basisregels voor onze gezondheid gelden nog. Lees ze svp voordat u SVZ bezoekt.
Hier kunt u het goedgekeurde protocol met alle maatregelen rustig nalezen. Dit heeft betrekking zowel op de gebruikers van het bad als de medewerkers: PDF “Protocol verantwoord zwemmen SVZ januari 2022
Heeft u vragen aan SVZ? Neem gerust contact met ons op.

Terug naar het oude normaal

De ingrijpende maatregelen worden ook voor SVZ versoepeld per maandag 27 september. De vaccinatiegraad is nu hoog genoeg om de verplichte 1,5 meter afstand overal op te heffen, maar nog niet hoog genoeg om dit zonder voorwaarden te doen.

Basisregels blijven
Veel maatregelen verdwijnen, er kan weer heel veel, maar het virus is niet weg. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’, verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft het verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.
Mensen die het prettig vinden om in de ruimtes van het zwembad een mondmasker te dragen, worden hier natuurlijk in gerespecteerd.

Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, bij klachten thuisblijven en testen bij de GGD en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes draagt hier allemaal aan bij.

Bent u of uw kind verkouden of grieperig, kom dan niet zwemmen voor de zekerheid.

Verheugd zijn we dat we veel leden gastvrij kunnen ontvangen bij onze vereniging. Dat weer veel mensen kunnen bewegen en sporten zonder belemmeringen. Elkaar weer kunnen ontmoeten. We zien je graag weer verschijnen.

De lesuren zijn op maandagavond in het Boerhaavebad in Haarlem:

1e lesuur:

18:00 tot 18:45 uur

Zwemles voor kinderen.

2e lesuur:

18:45 tot 19:30 uur

Zwemles voor kinderen.

3e lesuur:

19:30 tot 20:30 uur

Zwemles en sporten volwassen

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij ontvangen ze graag via ons
Contactformulier.

Alle informatie rondom de maatregelen leest u handig op: deze pagina van de rijksoverheid

Protocol verantwoord zwemmen

Hier kunt u het goedgekeurde protocol met alle maatregelen rustig nalezen. Dit heeft betrekking zowel op de gebruikers van het bad als de medewerkers: PDF “Protocol verantwoord zwemmen SVZ november 2021