Mogen wij ons voorstellen?

Vereniging SVZ bestaat sinds 1932 uit verschillende families en vrienden. Hier stellen een aantal van onze huidige vrijwilligers zich graag aan u voor. Wie maken er deel uit van ons fantastische team SVZ.

Even voorstellen

Zwemonderwijzer & Voorzitter SVZ

Eric

Ik ben Eric en geef ruim 40 jaar zwemles bij SVZ. Elke week met veel plezier leer ik de kinderen en volwassen de kneepjes van het zwemmen. Dat gaat altijd gepaard met een lach. De mix van de fijne sfeer en goed leren zwemmen is de basis bij onze club. Ik hoop dat nog erg lang te kunnen doen!

Naast mijn rol aan het bad, ben ik ook alweer ruim 25 jaar voorzitter van de club. Onze vrijwilligers zijn de basis van de club, zonder hun inspanningen zijn we nergens. Ook daar zorg ik voor een goede, professionele sfeer. Zo houden we talenten bij de club die we het lesgeven bijbrengen.

Ook prachtig om te zien, wanneer oudgedienden terugkeren om weer les te komen geven. Dat zegt heel veel over de sfeer die er bij onze zwemclub is.

 

Zwemonderwijzer & beheerder wachtlijsten SVZ

Saskia

Hallo! Mijn naam is Saskia. Ik ben de zwemjuf van badje 1 en 2 samen. Ook zorg ik voor de inschrijvingen en de wachtlijst voor de zwemlessen. In het dagelijks leven geef ik les op een basisschool in Haarlem. 

Vele jaren geleden ben ik begonnen bij SVZ. Ik deed toen nog de Pabo (opleiding voor leerkracht basisonderwijs)  En het leek mij erg leuk om naast het lesgeven op school ook les te  geven in het zwembad. Ik vind zwemmen tenslotte heel leuk! Zo kwam ik via Mariska bij de SVZ terecht. Na jaren lesgegeven te hebben ben ik gestopt toen onze zoon Julian geboren werd. Het was lastig te combineren met een kleintje thuis. Toen hij oud genoeg was om op zwemles te mogen zat ik elke maandagavond boven op het balkon naar zijn zwemles te kijken. Toen er aangegeven werd dat ze best wel weer wat hulp konden gebruiken, ben ik uiteindelijk weer teruggekomen en geef nu alweer met veel plezier een paar jaar les. 

Ik vind het leuk om kinderen de beginselen van het zwemmen aan te leren, beginnende met watervrij worden. Je ziet de kinderen op verschillende niveaus starten, maar uiteindelijk halen ze allemaal hun diploma. Hopelijk tot snel in het zwembad!

Zwemonderwijzer & tweede voorzitter SVZ

Ron

Mijn naam is Ron, ik geef op dit moment les aan de kinderen die opgaan voor het Bever (B) diploma en aan volwassenen die opgaan voor het Otter (A) diploma.
Ik geef al heel lang les bij SVZ op mijn 15de jaar ben ik begonnen en do het nu al meer dan 45 jaar. Alle baden en badjes heb ik wel les gegeven en vindt het leuk om zo af en toe weer eens voor een andere groep te staan.
Naast het lesgeven zit ik ook in het bestuur van SVZ als tweede voorzitter.

In het dagelijks leven ben ik touringcar-chauffeur en laat ik mensen een kijkje nemen achter de schermen van Schiphol genaamd Schiphol Experience.

Zwemonderwijzer & Penningmeester SVZ

Menno

Mijn naam is Menno en ik ben vroeger als zwemmer gestart bij SVZ-Haarlem bij het C-Diploma. Toen ik alle diploma’s had die bij SVZ gehaald konden worden, mocht ik meehelpen langs het bad en vervolgens heb ik als medewerker jaren in allerlei baden lesgegeven. Na afwezigheid van een aantal jaren (werk, gezin, andere prioriteiten in het leven) werd ik benaderd of ik het bestuur wilde komen versterken en sinds 2010 ben ik weer bij SVZ betrokken, in de rol van penningmeester.

Sinds enige tijd help ik ook op de maandagavond weer in het bad (in de basis bij diploma’s brons, zilver, goud en diamant; verder daar waar ondersteuning nodig is) en heb het nog altijd prima naar mijn zin!

Zwemonderwijzer & uurleider / lid TC SVZ

Yvonne

Lang lang geleden toen ik 9 jaar was kwam ik in Meerwijk wonen met mijn vader en moeder en zusje( moeder en zusje hebben in het verleden ook les gegeven bij SVZ.)

Daar gingen we weer op zwemles in het zwembad in Schalkwijk.

Na alle diploma’s gehaald te hebben mocht ik ook zwemles geven inmiddels was ik 13 jaar. Dit jaren gedaan te hebben ben ik er een tijd uit geweest maar het bleef toch kriebelen. Ben inmiddels alweer een tijd terug met veel plezier.
Inmiddels in de functie van TC (technische commissie ).Dat houdt in dat ik technisch gezien de medewerkers mag aansturen en de veiligheid in de gaten houden. En de vragen van verzorgers en ouders beantwoorden.

En nu maar hopen dat we dit met alle medewerkers nog jaren kunnen doen. Groetjes Yvonne

Zwemonderwijzer

Julian

Hoi, ik ben Julian. Ik ben begonnen bij SVZ als leerling en na het behalen van al mijn zwemdiploma’s ben ik doorgegaan met het helpen en daarna ook echt het geven van zwemles!

.

.

Zwemonderwijzer & vliegende keep SVZ

Maurice

‘k ben begonnen bij svz toen ik 5 jaar oud was en na alle diploma’s behaald te hebben, ben ik gevraagd om te helpen rond het bad.

Zwemonderwijzer & 2de penningmeester / tafeldame / Vertrouwenspersoon SVZ

Janine

Ik ben in 1965 bij SVZ gestart met lesgeven bij de A en B.

En nu zit ik al heel wat jaren als tafeldame in de hal.

Daarnaast is Janine vertrouwenspersoon.


Grande Tafeldame SVZ

Tanja

Ik ben al héél lang bij SVZ

en zit aan het tafeltje in de hal om de blije kinderen te verwelkomen.

Zwemonderwijzer

Maeve

Ik sta meestal in het ondiepe. Ik ben toen ik 5 jaar was begonnen met zwemmen.

Toen ik al mijn diploma’s gehaald had ben ik les gaan geven.

 

Zwemonderwijzer & tweede Secretaris SVZ

Sandra

Mijn naam is Sandra. Ik geef les bij badje A (Otter). Ik ben begonnen in badje 1. Toen ik in verwachting was ben ik een tijdje gestopt. Toen mijn dochter Maeve 5 was en met zwemles begon, ben ik weer gaan lesgeven. Dat is inmiddels 13 jaar geleden.

 

Zwemonderwijzer

Cor.

.

.

.

.

.

.

.

Zwemonderwijzer & bestuurslid SVZ

Kim

Ik ben Kim, ik loop al heel wat jaartjes mee bij de club!
Wat ik zo fijn vind aan SVZ is dat we net één grote familie zijn! Het voelt iedere maandagavond weer als thuiskomen!

Heel lang heb ik in badje 2 gestaan, waar ik het echt een uitdaging vond om de kinderen de zwemslagen aan te leren, maar nu sta ik al een tijdje langs de kant van het B(ever) bad waar de kinderen allerlei andere nieuwe dingen leren zoals door twee hoepels onder water zwemmen! Hoe spannend is dat!?

Ook heb ik al wat jaren het derde uur les gegeven bij de volwassen van het ondiepe naar het diepe.
Ik ben ook achter de schermen bezig bij de club door deel te nemen aan het bestuur. Je kunt dus wel zeggen dat SVZ-Haarlem een echte hobby is!

.

.

.

Zwemonderwijzer & emeritus bestuurslid.

Mariska

.

.

.


Zwemonderwijzer & Secretaris / lid TC SVZ

Ivette

Op mijn 5e ben ik bij SVZ gestart met zwemles in het Sportfondsenbad in het Frederikspark. Mijn moeder Janine gaf toen les bij de A-diploma. Ik ben begonnen met meelopen bij diverse baden en diploma’s in het oude zwembad van Schalkwijk aan de Zwemmerslaan. Nadat ik medewerker werd, kreeg ik een eigen stek in het ondiepe. Later ben ik ook bij het volwassenuur gaan helpen, waar ik nu de Bever-diploma lesgeef.

Inmiddels sta ik al vele jaren met groot genoegen elke maandag in en om het bad om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen zwemveilig te maken en het plezier van zwemmen bij te brengen. Ik hoop dit ook minstens net zo lang te doen als mijn moeder Janine.

Veelbelovend aspirant Zwemonderwijzer

Dorota

Hi, ik ben Dorota en ben zelf begonnen bij SVZ om mijn eigen techniek van zwemmen te verbeteren in 2018 en ben bezig nu voor brons en lijkt me leuk om zwemles van andere kant te zien, dus ben sinds vorig jaar begonnen ondersteuning te geven aan badje 2 en wil mij graag ontwikkelen en doorgroeien tot een zwemjuf.

Buiten zwemmen ben ik een moeder van twee jongens. Ik ben een actief persoon die parttime werkt bij de HEMA en ik hou erg van het zwemmen in zee 🏊‍♀️ . Het liefste doe ik dit het héle jaar door op de zondagochtend!

Zwemonderwijzer

Iris

Mijn naam is Iris, sinds september 2019 ben ik begonnen bij SVZ, met elke week weer een mooie uitdaging om de kinderen en de volwassenen weer het mooie van het zwemmen te leren.
SVZ is een fijne en super leuke vereniging om deze vaardigheden verder uit te breiden.

Naast zwemles geven op maandagavond ben ik de rest van de week te vinden in de wondere wereld van de IT waar ik mijn dagen goed kan vullen.

Ik hoop jullie graag te zien bij SVZ, tot snel.En uit de oude doos van SVZ, onze toppers van toen…

Andere tijden