Inschrijven & Contact

Deze pagina bestaat uit de volgende hoofdstukken:
Deze zijn aanklikbaar.

Inschrijven bij SVZ

Schrijf uzelf of uw kind hier in! Heeft u nog vragen? Dan verzoeken wij u het contactformulier onderaan deze pagina in te vullen.

Na het versturen van de inschrijving wordt u of uw kind handmatig ingeschreven op de wachtlijst. Op het moment is de gemiddelde wachttijd voor nieuwe kinderen een half jaar. U krijgt hiervan een bevestiging per e-mail (Hou ook de spambox in de gaten). Zodra er plaats is in het zwembad, wordt er telefonisch en/of per e-mail contact met u opgenomen voor een startdatum.

Er is momenteel veel interesse in het volwassenen zwemuur.

Daarom is er sprake van een lange wachtlijst. Hou hier aub rekening mee.
Op dit moment is de wachttijd ongeveer anderhalf jaar. Wij doen er alles aan om deze tijd te verkorten.

De eerste les kan mogelijk een proefles zijn om de bestaande zwemtechnieken te laten zien. Op basis daarvan kan u of uw kind in het juiste bad met de juiste ondersteuning worden ingedeeld. Alvast van harte welkom en tot ziens in het zwembad!

AUB iedere persoon apart inschrijven via onderstaand formulier. Bedankt!


Lesgeld

Bij SVZ rekenen we in kalenderjaren voor betaling van het lesgeld. Omdat de huur van het zwembad iedere jaar wordt aangepast, hebben ook wij ieder jaar andere bedragen. Wij staan er om bekend sinds de oprichting van de vereniging zo goedkoop mogelijk, goede zwemles te geven.

In deze bedragen is alles inbegrepen: de contributie, het lesgeld en het diploma-geld. Ook het toegangskaartje voor het zwembad zelf is inbegrepen. Dus naast de termijnbedragen bent u niets meer verschuldigd.

Het zwemjaar is in twee termijnen gesplitst:

  • 1e Termijn van januari tot de zomervakantie,
  • 2e Termijn vanaf de zomervakantie tot de kerstvakantie

U vindt de huidige termijnbedragen terug in onze jaarbrief:

Jaarbrief

De jaarbrief 2024 met alle belangrijk data. Deze informatie wordt aan het eind van ieder jaar uitgedeeld samen met ons clubblad “Waterpraat”.

Klik op de afbeelding om te openen.

Op de termijnbedragen wordt geen restitutie verleend.
(Bij eerder stoppen wordt geen geld teruggeven, met uitzondering van langdurige ziekte)

  • De verschuldigde bedragen dienen vóór aanvang van de nieuwe termijn overgemaakt te worden op rekeningnummer: NL85INGB0002724869 
  • Ten name van Stichting Volkszwemfeest te Haarlem
  • Onder vermelding van zwemuur, naam (kind) en kaartnummer.

Onze voorkeur gaat uit naar deze wijze van betalen, maar contante betaling bij het tafeltje in de hal is eventueel ook mogelijk.

Betaal vooral tijdig svp!

De zwemlessen worden gegeven in het Boerhaavebad te Haarlem

Dit is een zwembad van SRO, waar wij op de maandagavonden van 18.00u tot 20.30u het wedstrijdbad gebruiken voor onze vereniging.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Klik op onderstaande onderwerpen om ze te openen.

Wachtlijsten, wanneer ben ik aan de beurt?

Hierop is moeilijk een antwoord te geven. In het algemeen is het zo dat de wachtlijst voor het 1ste uur langer is dan de wachtlijst voor het 2de uur. Als uw kind bv 5de op de wachtlijst is dan is het nog steeds niet te zeggen wanneer uw kind aan de beurt is. Kinderen komen met verschillende niveaus binnen. Of een kind snel doorstroomt hangt bijvoorbeeld af van het watervrij zijn van het kind. Een kind dat vaker in een zwembad komt, pikt de techniek over het algemeen wat sneller op dan een kind waarbij het een eerste kennismaking met het water is. Kinderen mogen bij SVZ pas starten als ze 5 jaar of ouder zijn.

Voeding

Het is aan te bevelen om niet met een volle maag te gaan zwemmen. Als zwemmer heb je hier last van (vol gevoel) of door het golvende water kun je er zelfs misselijk van worden. Geef uw kind voorafgaande aan het zwemmen iets lichts te eten of een deel van de volledige maaltijd. Zwemmen maakt hongerig zodat uw kind daarna graag het resterende deel op eet.

Zelf oefenen met uw kind

In principe is dit niet nodig. Wilt u toch echt wat doen met uw kind? Help uw kind dan met watervrij worden. Let op! hier is veel geduld voor nodig. 
Waarom vragen wij u niet te helpen met het aanleren van de slag? De ervaring leert dat dit goed kan gaan, maar ook fout. Fout in de zin dat als wij iets af moeten leren dat verkeerd is aangeleerd, wij daar langer mee bezig zijn dan dat we het in één keer goed aanleren.

Erkenning SVZ

SVZ is een erkende zwemvereniging voor opleiding van het zwem ABC en de zwemvaardigheden 1,2 en 3 . Het niveau van erkende zwemverenigingen wordt in de gaten gehouden door rapporteurs die bij het afzwemmen aanwezig kunnen zijn. De rapporteur bewaakt de normen, signaleert en rapporteert.

Toezichtplan

Ook onze organisatie heeft een toezichtplan gemaakt. In het toezichtplan is het wettelijke kader en de eigen verantwoordelijkheid van SVZ, de toezichtverdeling en wat voldoende toezicht is vastgelegd. Het document regelt binnen de zwemvereniging de toezicht en hoe dit moet worden uitgevoerd.
Bekijk hier ons toezichtplan in PDF. LINK aan te vullen.

Kan ik het zwemmen weer verleren?

Ja dat is mogelijk. Fietsen verleer je niet omdat je dit blijft doen de rest van je leven. Als een kind bv op jonge leeftijd 1 of 2 zwemdiploma’s haalt en daarna op een andere sport gaat en bv de komende 3 a 4 jaar niet meer zwemt dan kan het voorkomen dat het kind zich niet meer op zijn gemak voelt in het zwembad en in het ondiepe gaat zwemmen. Aangeraden wordt om toch een aantal keer per jaar te gaan zwemmen en zo de zwemvaardigheid op peil te houden. Dit geldt ook voor volwassen zwemmers. Ook voor hen is het raadzaam om af en toe een keer te gaan zwemmen.

Wanneer wordt er afgezwommen?

Kinderen

  • Voor kerst (als de kinderen er aan toe zijn)
  • Voor de zomervakantie (als de kinderen er aan toe zijn)
  • Indien er voldoende kinderen van een groep klaar zijn (deze hoeven dan niet op een afzwemmoment te wachten) Dit in overleg met de technische commissie

Volwassenen

  • Volwassenen hebben geen vast tijdstip maar zwemmen af als zij daar aan toe zijn.

Voor overige vragen kunt u ons bereiken

Heeft u vragen aan de vereniging? Of heeft u opmerkingen, klachten of ideeën? Graag ontvangen wij deze van u via onderstaand formulier:

Klachten

Bij SVZ staat kwaliteit van lesgeven en enthousiasme op een voetstuk. Alle vrijwilligers doen hun uiterste best om kinderen en volwassenen op een leuke en kundige manier goed te laten leren zwemmen. Natuurlijk kan het toch voorkomen dat zaken niet lopen zoals u wilt. Misschien heeft u een klacht over de kwaliteit van lesgeven, over een vrijwilliger, of misschien wel over het zwembad zelf.

In bijna alle gevallen kunt u contact opnemen met onze Technische Commissie. Of u stuurt een bericht via het contactformulier hierboven. Is de klacht dan nog niet naar tevredenheid opgelost? Duurt het te lang voordat u een reactie krijgt? Of wilt u iets in vertrouwen delen? Dan kunt u gebruik maken van onderstaand klachtenformulier. Deze is onderdeel van ons klachtenprotocol. Wij werken hiervoor met een vertrouwenspersoon. U kunt uw klacht per email hier direct aan richten. Het e-mailadres vindt u in zowel het klachtenprotocol als in het klachtenformulier.

Download hier het Klachtenprotocol

Download hier het Klachtenformulier

Zie ook onze Facebookpagina.

Zie ook onze Facebookpagina.