Sporten èn zwemles voor volwassenen bij SVZ in Haarlem

Sporten èn zwemles bij SVZ voor volwassen

  • Volwassenen zwemmen op maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur
  • Vanaf de leeftijd van 15 jaar

Het lesuur voor volwassenen is op maandag in het Boerhaavebad in Haarlem:

1e lesuur:

18:00 tot 18:45 uur

Zwemles voor kinderen.

2e lesuur:

18:45 tot 19:30 uur

Zwemles voor kinderen.

3e lesuur:

19:30 tot 20:30 uur

Zwemles en sporten voor volwassen.

20% korting
in het volwassenenuur voor ouders van kinderen die
bij SVZ zwemmen.

U heeft de volgende mogelijkheden:

Leren zwemmen

Heeft u op jonge leeftijd niet leren zwemmen of heeft u een slechte ervaring gehad? U kunt bij ons alsnog leren zwemmen tijdens het volwassen uur. Uiteraard wordt aandacht besteed aan de schoolslag (zwemmen op de buik) en de rugslag (zwemmen op de rug). U hoeft niet opnieuw te beginnen maar gaat verder waar u al gebleven bent. Vaak kunt u meer dan dat u denkt. Bent u bijvoorbeeld al watervrij (gezicht in het water) of kunt u al een beetje zwemmen op de buik of op de rug, dan gaan we van daaruit verder. U krijgt individuele aanwijzigingen en oefent in uw eigen tempo. Er wordt aandacht besteed aan de beenslag, de armen en daarna aan de combinatie (armen en benen). Heel geleidelijk komt het diepe bad in beeld. Onder begeleiding zwemt u eerst een aantal meters in het diepe. Langzaam wordt dat in de volgende lessen steeds verder uitgebouwd afhankelijk van wanneer u hieraan toe bent. U kunt zich beperken tot school of rugslag maar u kunt ook verder gaan en indien u dat wenst en een diploma halen.

Diploma’s halen

Voor de doorstromers uit de groep “Leren zwemmen” of voor diegene die nog eens een diploma wil halen is het mogelijk om bij SVZ op het volwassen uur een diploma te halen.

U kunt afzwemmen voor de diploma’s:

  • Otter = A,
  • Bever = B
  • Zeehond = C
    Maar ook voor hogere diploma’s zoals:
  • Zwaardvis Brons = Zwemvaardigheid 1.
  • Zwaardvis Zilver = Zwemvaardigheid 2.
  • Zwaardvis Goud = Zwemvaardigheid 3.

We benaderen dit op een manier die volwassenen meer aanspreekt en we sluiten aan op wat u al kent en kunt.

De basisdiploma’s aangeboden bij SVZ:
De gevorderde diploma’s aangeboden bij SVZ:

Trimgroep

Leren zwemmen kan op iedere leeftijd.

In de trimgroep wordt fanatieker gezwommen. Naast de bekende school en rugslag zwemt u ook de borst en rugcrawl. Ook komen hier allerlei oefeningen aan bod met soms het accent op de armen en soms het accent op de benen. Het is een mix van conditie zwemmen met een speelse aanpak. U zult zich de rest van de week fitter voelen dan voorheen.

Vrij als een vis
Zowel beginners als gevordenen zwemmers, weten: je voelt je vrij als een vogel in het water!

Meer bewegen

Loopt u al een tijd met de gedachte rond, dat u wat meer wilt gaan bewegen maar u weet nog niet precies wat u wilt gaan doen. Neem eens contact met ons op en kom eens een avond langs om de sfeer te proeven. Met een proefles komt u er achter welk niveau u heeft als zwemmer en bespreken we de mogelijkheden.


Aanmelden bij SVZ

Er is soms sprake van een wachtlijst.
Volwassenen zwemmen op maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur. Na inschrijven wordt u uitgenodigd voor een proefles. Daarna kunt u besluiten zich definitief in te schrijven.Voor sommige niveaus is er in het bad een wachtlijst. We spreken met u door wat dat voor u kan betekenen.

Wij zien u met plezier tegemoet in het zwembad!

Klik voor onze laatste nieuwtjes

“>Nieuwe editie clubblad SVZ De Waterpraat >
Afgelopen jaar bestond onze zwemclub 91 jaar.Daar hebben we natuurlijk bij stil gestaan, met een aangepast programma in het bad en een mooie vrijwilligersdag. Klik op de afbeelding om …
Aantal kinderen zonder zwemdiploma neemt nog steeds toe
NOS nieuws | 28 november Het aantal kinderen tussen de 6 en 16 jaar dat geen zwemdiploma heeft, is de afgelopen jaren verdubbeld. In 2018 ging het nog …
In memoriam – Wies Budde
Helaas is dit jaar onze oud-medewerkster(juf van diploma A) Wies Budde overleden.Wies was in de jaren ’70 en ’80 een vaste en gerespecteerde kracht bij de zwemclub. Tot …
“>Medewerker van het jaar 2022 >
Van harte gefeliciteerd Menno!